фото: druchoy, Уикипедия Островът е предвиден най-напред като място за , с всички

...
фото: druchoy, Уикипедия Островът е предвиден най-напред като място за , с всички
Коментари Харесай

На тази дата в историята - закрит е затвора на остров Алкатрас

фото: druchoy, Уикипедия 

Островът е очакван на първо време като място за , с всички нужни уреди и здания, след което служи като военна база.

В Алкатраз са държани някои от най-опасните нарушители в Америка през 1930-те и 1940-те години, в това число Ал Капоне (1934-1938) и Джордж Кели. До 1963 година обаче изискванията в него се утежняват доста в резултат на океана, ветровете и непрекъснатите мъгли.

Първоначално островът е очакван като място с всички нужни уреди и здания за морски фар, след което служи като военна база дълго време. Когато става стопански неизгодно и нецелесъобразно да се употребява за сходни цели, става боен затвор в интервала 1907-1934 година, а по-късно до 1963 година е федерален затвор.

В Алкатраз в никакъв случай не имало повече от 300 пандизчии. Нещо повече – това е бил единственият затвор, който по това време е предоставял топла вода за арестуваните. Причината за това обаче няма нищо общо с хуманитаризма. Смятало се е, че хората, които са си взимали топли душове, ще намерят ледените води на Санфранцисканския залив за безусловно непоносими при възможен опит за бягство. Очевидно тази концепция е сработвала – няма данни за сполучливо бягство от Алкатраз. От общо 36 пандизчията, които са се пробвали да се измъкнат, 23 са били хванати, 6 – простреляни и убити, а двама са се удавили. Останалите 5 не са открити в никакъв случай, счита се, че също са се удавили.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР